Verslaafd aan gamen? Dat is een vraag die veel mogelijke antwoorden kan hebben, afhankelijk van hoe ernstig een persoon hun verslaving wil verslaan. Er zijn veel symptomen spelverslaving die kan aangeven of iemand een serieus probleem heeft of niet.

Videospelverslaving is vrij gebruikelijk bij jonge volwassenen van 18 jaar en ouder. Daarvan is 10-11% van de jonge volwassenen en tieners verslaafd aan online gaming, en daarvan zijn 9-10% vrouwen. Online gaming is een opkomend fenomeen dat miljoenen jonge volwassenen van 18 en hieronder beïnvloedt. Sommige verslaafden van internetvideo’s leven met hun verslaving achter gesloten deuren, terwijl anderen hulp van een professional zoeken. Verslaafd aan gamen betekent niet dat men geen vrienden kan vinden of een sociaal leven heeft;

Een paar uur per week kan verslavend zijn

Veel van de symptomen van verslaafd aan gamen zijn vergelijkbaar met die van alcoholisme.  Gameverslaving  ervaren een afname van de sociale interactie en worden meer betrokken bij eenzame activiteiten. Ze worden gepreoccupeerd met virtual reality en hebben de neiging om gaming-apparaten te gebruiken alsof ze deel uitmaken van die wereld, alsof ze echt waren. Gaming kan ook leiden tot depressie, angst en een algemeen verlies van energie. Verslaafd aan gamen maakt vaak gebruik van slaappillen om de opnames te overwinnen om te spelen. Op de lange termijn kunnen deze symptomen leiden tot ernstige gezondheidsvoorwaarden.

Hoewel de meeste tieners een behoefte voelen om te spelen, zijn er sommigen die niet kunnen stoppen met spelen, zelfs wanneer ze de televisie moeten bekijken of de computer gebruiken. Het onvermogen om te stoppen met spelen, zelfs als ze iets anders moeten doen, is een ander symptoom van Teenage Video Game-verslaving. Het onvermogen van gaming verslaafde om hun verslaving los te laten verlaat ze depressief en geïsoleerd. Ze kunnen zich van school terugtrekken en arme cijfers ontwikkelen. Het is niet ongebruikelijk dat ze zichzelf afsnijden van vrienden. Sommigen hebben zelfs zelfmoord gepleegd.

Tieners zijn bijzonder vatbaar om verslaafd te worden aan videogames, omdat velen van hen een groot deel van tijd doorbrengen om alleen te spelen om aan de echte wereld te ontsnappen. Dit type isolatie kan leiden tot gevoelens van angst en depressie. Depressie kan verergeren in drugsmisbruik en andere ernstige medische problemen. Verlaten onbehandeld, videogame-verslaving kan een leven van tieners en de gezondheid van hun gezin ruïneren. Het is absoluut noodzakelijk dat ouders de activiteit van hun tieners bewaken en ervoor zorgen dat ze geen spellen spelen die buitensporig hard zijn of buitensporig geweld betrokken zijn.

 

Er zijn een aantal waarschuwingsborden om te zoeken in individuen die lijden aan spelverslaving. Als u van mening bent dat een kind of adolescent overmatig is met behulp van gameconsoles of dat zij zich intrekken uit sociale activiteiten, moet u onmiddellijk actie ondernemen. Er zijn veel behandelingsopties beschikbaar, evenals mogelijke genezingen voor dit probleem.

Door admin