Dankzij de snelheid waarmee de technologie zich verder ontwikkelt, zijn huisbewakingscamera’s betaalbaarder (en krachtiger) dan ooit. Op dit punt heeft u waarschijnlijk zelfs aan deze investering gedacht – maar u moet ook begrijpen dat het geen beslissing is die lichtvaardig moet worden genomen. Niet alle bewakingscamera’s zijn gelijkelijk gemaakt, dus als u echt iets wilt kopen dat de bescherming (en de gemoedsrust) creëert waar u achteraan zit, zijn er een paar belangrijke dingen die u in gedachten zult willen houden.

huisbeveiligingscamera’sDe technische specificaties waar u op moet letten
Verreweg de belangrijkste eigenschap om naar te kijken bij de aankoop van bewakingscamera’s is de resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe duidelijker de beelden zullen zijn – vooral als een onderwerp zich heel ver van de camera bevindt, of als ze heel snel bewegen. Neem geen genoegen met iets minder dan een echte 1080p hoge definitie – vooral als u op een dag de beelden van uw bewakingscamera’s als bewijsstuk moet indienen bij een rechtbank.

Ook zult u een set camera’s met de breedst mogelijke kijkhoeken willen aanschaffen. Probeer zo dicht mogelijk bij 180 graden te komen – wat betekent dat u onderwerpen en andere items die zich uiterst links of rechts van de cameralens bevinden, nog steeds met veel detail kunt zien.

Als het gaat om het daadwerkelijk plaatsen van de camera’s in uw huis, vergeet dan niet dat uw woning uniek is in en van zichzelf. U zult waarschijnlijk een camera op uw voor- en achterdeuren willen richten, samen met de ramen op de eerste verdieping waar u zich misschien zorgen over maakt. Als u een kamer heeft die bijzonder belangrijk voor u is – zoals bijvoorbeeld een kamer vol met waardevolle verzamelobjecten – zult u daar waarschijnlijk ook een camera willen plaatsen. Het punt is, als u echt maximale bescherming voor uw huis wilt garanderen, wilt u beginnen met een paar camera’s en van daaruit uw systeem uitbreiden om de uitgebreide dekking te krijgen die u zoekt. Een goed alarmsysteem nodig?

Extra overwegingen
Als u van plan bent om zowel binnen als buiten camera’s te installeren, moet u ook heel voorzichtig zijn met wat voor soort modellen u koopt. Over het algemeen zal alles wat geschikt is voor gebruik buitenshuis ook binnen werken – maar het omgekeerde is niet noodzakelijkerwijs waar. Buitencamera’s worden meestal geleverd met speciale gevallen die, samen met de waterdichte eigenschappen, hen in staat stellen om tegen de elementen op te staan en beelden van hogere kwaliteit op te nemen bij weinig of zelfs geen licht. Dit is niet altijd het geval voor binnencamera’s, dus zorg ervoor dat u uw camera’s zeer zorgvuldig kiest.

Zo zult u ook bepaalde extra functies willen onderzoeken die u in staat stellen om nog meer waarde voor uw zuurverdiende geld te krijgen. Tegenwoordig moet u zeker investeren in een camera die niet alleen is aangesloten op het internet, maar die het mogelijk maakt om volledige HD-beelden live te streamen naar elk apparaat dat u toevallig heeft. Als je ooit weg bent van huis en wilt inchecken wat er aan de hand is, moet je dat kunnen doen via een mobiele app of op z’n minst via een website. Zoek ook naar camera’s met bewegings- en geluidswaarschuwingen. Als iemand ooit uw huis binnenkomt terwijl u niet in de buurt bent, moet u onmiddellijk een e-mail of een pushmelding naar het bijbehorende apparaat krijgen.

Als u meer informatie wilt weten over hoe u ervoor kunt zorgen dat u de juiste beveiligingscamera’s voor uw huis koopt, of als u nog meer vragen hebt die u wilt laten beantwoorden, neem dan vandaag nog contact met ons op en vraag een gratis prijsopgave aan voor de beveiliging van uw huis.

Door admin