Gebruikt u nog steeds tl-lampen in uw werkplaats? Zo ja, dan ben je niet alleen. Veel winkels in het hele land gebruiken of hebben tl-verlichting gebruikt. Maar als u nog steeds op tl-verlichting vertrouwt, is het waarschijnlijk tijd om opnieuw te evalueren.

Het omzetten van TL-verlichting naar LED

Denk aan uzelf, zijn deze lampen goed? Verlichten ze donkere en gedimde gebieden goed? Kan je goed werken in TL-verlichting of moet je je ogen spannen om de fijne details te zien? Bent u ziek en moe van die flikkerende lampen en zoemende ballasten? Hoe vaak vervang je defecte tl-buizen of TL-buizen? En als u ze toch vervangt, zorgt u er dan voor dat ze op de juiste manier worden weggegooid?

Als u geplaagd wordt door een van deze veel voorkomende problemen, moet u overwegen om uw TL-lampen te vervangen door LED-winkelverlichting. LED-verlichting zal een groot verschil maken voor u, uw faciliteiten en uw medewerkers, zowel op de korte als op de lange termijn. Met LED-verlichting kunt u uw verlichtingsfacturen met 50% of meer verlagen en uw bedrijfskosten elimineren. En omdat LED-verlichting geen kwik bevat, in tegenstelling tot TL-armaturen, is het weggooien ervan als u klaar bent net zo eenvoudig als het weggooien in de vuilnisbak of het recyclen ervan.

Als u in het verleden naar LED’s hebt gekeken, weet u dat ze duurder zijn dan andere, minder efficiënte opties. Maar de laatste jaren, naarmate de technologie vorderde, zijn LED’s veel minder duur geworden. Dus hoewel ze duurder zijn, is het een kleine marge die ze vrijwel direct terugverdienen. Omdat LED’s een beduidend langere levensduur hebben, geen onderhoudskosten hebben en veel energiezuiniger zijn, zie je vanaf het begin van de installatie een zinvolle besparing. Bovendien kunt u, nadat u de kosten van uw LED-lampen hebt terugverdiend, meer besparen op de elektriciteitsrekening voor de levensduur van het armatuur.

LED-winkelverlichting

Er zijn twee manieren om uw TL-winkelverlichting om te zetten in LED-winkelverlichting. Retrofitting (met hetzelfde armatuur) of vervanging (verwisselen van het gehele armatuur). Retrofitting van een armatuur is minder duur, maar het is slechts een optie voor bepaalde gevallen. Hieronder vindt u een snelle bespreking van beide, die u moet helpen bij het bepalen van het beste pad voor de verlichting van uw faciliteiten.

Uw verlichting aanpassen

Retrofitting is vaak de beste optie, omdat het minder duur is dan het vervangen van het hele licht. Om echter in aanmerking te komen voor retrofitting moet uw armatuur aan een aantal voorwaarden voldoen. Er mogen geen bestaande problemen zijn met de hardware, en het moet goed onderhouden zijn tijdens de levensduur. Als u geen problemen ondervindt met uw huidige lampen en ze zijn in goede staat, is de retrofitting waarschijnlijk een goede optie voor u.

Er zijn twee veel voorkomende retrofits: buizen en magneetstrip retrofits.

LED-buizen zien eruit als een tl-buis en installeren in de lamphouders van het armatuur. Er zijn in principe 2 soorten buizen: directe aansluiting of ballastcompatibel.

Direct connect tube LED’s omzeilen het voorschakelapparaat. Dit betekent dat u de bedrading direct op de lamphouder aansluit. De meeste direct connect-buizen zijn ook single-ended power, wat betekent dat u een niet-shunted lamphouder nodig heeft.

Ballast compatibel, aan de andere kant, betekent dat de buis kan gebruik maken van de bestaande ballast. Dit lijkt een natuurlijke keuze, maar er zijn enkele voorbehouden. Niet elke ballast zal werken voor deze methode, en op een gegeven moment zal de ballast falen.

Er zijn enkele buis-LED’s die beide doen. Hierdoor kun je beginnen met de ballast-compatibele methode, en dan overschakelen naar directe aansluiting als de ballast afsterft.

Magnetic Strip Retrofit Kits zijn de tweede optie en degene die wij aanbevelen. Deze LED strips hebben magneten aan de achterkant die het mogelijk maken om ze aan de metalen armaturen te bevestigen. Ze maken geen gebruik van de lamphouders, maar hebben een LED-driver die in plaats van het fluorescerende voorschakelapparaat is geïnstalleerd.

Dit type retrofit kit is superieur aan andere opties, omdat de LED-drivers buiten de LED’s vallen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het uitvallen van de voorschakelapparatuur of over het feit dat u een niet-gerangeerde lamphouder heeft. Bovendien kunnen de LED-strips de metalen behuizing van het armatuur gebruiken als koellichaam, wat de toch al indrukwekkende levensduur van de LED zelf verlengt.

Vervangen door LED-armaturen

De tweede optie is het installeren van nieuwe LED-armaturen in uw werkplaats. Dit is het beste voor beschadigde of verwaarloosde TL-armaturen en is duurder dan retrofitting. Bij deze optie wordt het oude armatuur verwijderd en volledig vervangen door het nieuwe armatuur.

Er zijn vele LED-opties beschikbaar om fluorescerende winkelverlichting te vervangen, zoals lineaire stijl, low bay stijl, dampdichte armaturen en ronde UFO-stijl LED High Bays. Elk geschikt voor een ander doel. En door de armatuur volledig te vervangen, krijgt u een betere lichtverdeling en kunt u precies bepalen wat u nodig hebt voor de ruimte.

Het converteren naar magneetstrip retrofitkits is echter een veel eenvoudiger proces. Het enige wat u hoeft te doen om magnetische retrofitkits te gebruiken is de buizen en de ballast te verwijderen, de LED-driver te installeren en de driver aan te sluiten op dezelfde 2 ingangsdraden die de ballast oorspronkelijk van stroom voorzagen. Vanaf hier kunt u de LED-strips vastklikken en de eenvoudige connectoren gebruiken om de strips aan de driver te bevestigen. En, net als dat uw nieuwe LED-winkelverlichting klaar is om te gaan.

Omschakelen van TL-winkelverlichting naar LED-armaturen
LED-lampen geven een helderder en beter licht in vergelijking met hun fluorescerende tegenhangers, en niet alleen in relatie tot het licht zelf. LED’s zijn ontworpen om duurzamer en bruikbaarder te zijn, waardoor ze perfect zijn voor winkelverlichting. De verzegelde behuizing van LED-lampen houdt vliegen en puin weg van het armatuur. Dit vermindert op zijn beurt de hoeveelheid werk die nodig is om uw winkelverlichting te onderhouden.

Het meest kosteneffectieve en beheersbare alternatief voor TL-verlichting is LED-winkelverlichting. Deze hebben dezelfde diameter als TL-armaturen, ofwel 4 ft ofwel 8 ft lang, waardoor ze perfect geschikt zijn voor het vervangen van bestaande armaturen zonder al te veel aanpassingen. En ze hebben veel verschillende vermogensopties, zodat u uw bestaande lichtniveaus effectief kunt verbeteren zonder extra inspanningen.

LED-lage baaien
LED-lage baai
Winkellampen
LED-winkelverlichting
Dampdicht
LED Damp TIght
Magnetische Strips
LED Magnetische Strip Retrofit Kits

Enkele redenen om uw winkelverlichting te vervangen

1. 2. LED-verlichting vermindert uw verlichtingsrekening met 50% of meer
LED’s zijn ontworpen met het oog op efficiëntie, dus hoewel fluorescenten energiezuiniger zijn dan andere soorten gloeilampen, zijn ze niet geschikt voor LED’s. Maar hoeveel gaat u precies besparen als u overschakelt van TL-verlichting? Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende voorbeelden.

Normaal gesproken verbruikt een T8 TL-buis 32W. Voeg daar nog 15% ballastlasttrek aan toe en het totale verbruik is ongeveer 37 Watt per buis. En een T5 TL-buis met hoog vermogen verbruikt gemiddeld 54W (meestal). Dus, met de 15% ballastopname is het totale verbruik van dit licht ongeveer 62 Watt per buis.

Het LED rendement, oftewel de lumen per Watt, is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. In tegenstelling tot vergelijkbare TL-lampen is het redelijk om te verwachten dat een LED-licht 150 tot 180 lumen per watt presteert. Dit betekent dat u eenvoudig een tweebuizen fluorescerende T8-winkellamp kunt vervangen door twee 12W LED-buizen of een 24 Watt LED-winkellamp.

Als we bovenstaande oplossing gebruiken en 2 TL-buizen vervangen, die in totaal 74 Watt per armatuur verbruiken, zal het omzetten naar LED ongeveer een 66% besparing opleveren. En, als u tientallen of honderden van deze armaturen heeft, zoals de meeste winkels, zult u merken dat dit cijfer nog significanter is.

2. 2. LED-verlichting verlaagt uw onderhoudskosten
led-levensduur
De verwachte levensduur van de gemiddelde TL-armatuur ligt tussen 7.000 en 15.000 uur. Maar, al deze uren zijn niet noodzakelijkerwijs bruikbaar. Hoe vaker je een TL-armatuur gebruikt, hoe sneller de kwaliteit van het licht afneemt. Alleen omdat het licht aangaat, betekent dit niet dat de lichtopbrengst effectief is, en halverwege de levensduur van een TL-armatuur zie je een merkbare verandering in de lichtopbrengst. Hierdoor zult u uw TL-winkelverlichting relatief vaak moeten vervangen.

LED-verlichting daarentegen ondervindt deze degradatie niet. LED-verlichting wordt beoordeeld in termen van L70. L70 is een meting van de hoeveelheid tijd die het licht nodig heeft om 70% van de initiële lumen te bereiken. Met LED’s kunt u verwachten dat de L70 keer in het 50.000 tot 100.000 uur bereik ligt.

Laten we er bij deze discussie van uitgaan dat de L70 voor het product slechts 50.000 uur is, wat het lage eind is. Tegen de tijd dat uw LED-verlichting het L70-punt heeft bereikt, bent u al door 4 vergelijkbare fluorescenten heen gebrand. En als de winkeleigenaar besluit om de TL-buizen te vervangen op een punt waar ze niet bruikbaar zijn in plaats van wanneer ze fysiek stoppen met werken, kan dit betekenen dat u al op uw zesde set van buizen zit. Om de onderhoudskosten te beperken, hoeft u alleen maar over te stappen op LED’s.

3. 3. LED-lampen flikkeren niet of flikkeren niet.
Wanneer de gemiddelde Joe denkt aan TL-verlichting, denken ze waarschijnlijk aan de gevreesde flikkering waar deze armaturen om bekend staan. Fluorescerende voorschakelapparaten werken op AC-stroom, die in Noord-Amerika, AC-cycli bij 60 Hz. Dit betekent dat elke seconde, de huidige cycli, aan en uit, 60 keer. Dit gebeurt zo snel dat het vaak niet detecteerbaar is, maar mensen die werken onder fluorescerende verlichting melden vaak klachten over vermoeide ogen en hoofdpijn. En tegen het einde van de levensduur van een fluorescerende armatuur zult u merken dat dit flikkeren nog opvallender wordt.

LED-Inbouwspots maken gebruik van een speciale LED-driver om wisselstroom om te zetten in gelijkstroom. In tegenstelling tot wisselstroom, wordt er geen wisselstroom gebruikt, maar wordt er een constante hoeveelheid energie geleverd

Door admin