Als de afgelopen maanden ons iets geleerd hebben, dan is het wel dat de lucht binnenshuis, op plaatsen zoals uw huis, winkels en restaurants, eigenlijk meer vervuild kan zijn dan de lucht buitenshuis. En als u tegenwoordig meer tijd thuis doorbrengt, zoals velen van ons, bent u misschien bezorgd over het risico van verontreinigingen zoals stof, rook, huidschilfers van huisdieren, organische verbindingen, allergenen en bacteriën. Goede ventilatie kan helpen, maar de beste luchtzuiveraars kunnen een enorm verschil maken in de kwaliteit van de lucht in uw huis.

Luchtzuiveraars zijn er in alle soorten en maten, en werken zelfs op fundamenteel verschillende manieren. De meeste hebben een zogenaamd mechanisch filter en zijn over het algemeen zeer effectief in het verwijderen van vervuilende stoffen. Een luchtreiniger met een HEPA (high-efficiency particulate air) filter is ontworpen om ten minste 99,97 procent van stof, pollen, schimmels en bacteriën te verwijderen, plus alle deeltjes in de lucht van 0,3 micron of groter.

Er zijn ook andere soorten luchtzuiveraars. Sommige genereren bijvoorbeeld een ionenveld, dat negatief geladen ionen uitzendt. Deze ionen trekken positief geladen ionen aan, in de deeltjes in de lucht, waardoor ze uit de lucht vallen. Dat klinkt effectief, maar veel van deze apparaten creëren ozon, dat zijn eigen gezondheidsproblemen heeft.

Molekule Luchtreiniger
MOLEKULE
Ongeacht de onderliggende technologie, houd een oogje in het zeil voor hoe groot de ruimte is die een luchtzuiveraar aankan. Veel modellen specificeren Luchtwisselingen per uur voor een bepaalde ruimte. Of u ziet luchtzuiveraars verwijzen naar hun CADR (Clean Air Delivery Rate), die meet hoeveel schone lucht ze per minuut leveren.

Het kan een uitdaging zijn om een luchtreiniger te vinden die werkt zoals u wilt, die past bij uw levensstijl, die binnen uw prijsklasse valt en die er niet uitziet als een verouderde radiator. In geval van twijfel kunt u zich het beste wenden tot beproefde merken en producten met uitstekende gebruikersbeoordelingen. We hebben de volgende luchtzuiveraars beoordeeld op hun efficiëntie (hoeveel kiemen ze beweren op te zuigen), capaciteit (hoeveel ruimte ze schoon kunnen houden), uiterlijk (is het esthetisch aantrekkelijk?) en prijs. Van desktop fans tot state-of-the-art machines, hier zijn onze keuzes voor de beste luchtreinigers op de markt op dit moment.

De beste luchtreiniger in zijn geheel: Molekule luchtreiniger
Beste luchtzuiveraar voor een slaapkamer: Levoit Luchtreiniger
Beste luchtzuiveraar voor een grote ruimte: Alen BreatheSmart Klassieke Grote Ruimte Luchtreiniger
Beste luchtzuiveraar voor een kleine kamer: Molekule Air Mini+
Beste Filtervrije Luchtzuiveraar: Vogelhond X5
Meest stijlvolle luchtzuiveraar: Blueair Blue Pure 411
Beste luchtzuiveraar met een automatische uitschakeling: Honeywell HPA100 True HEPA Allergeenverwijderaar
Beste luchtzuiveraar voor het hele huis: Austin Air Healthmate
Beste luchtzuiveraar met LED-verlichting: PARTU Luchtreiniger
Beste luchtreiniger met slimme koeling: Dyson DP04 Luchtreiniger
Beste luchtzuiveraar voor slimme luchtbewaking: Coway Airmega 400 Slimme luchtreiniger
Beste No-Touch Filter Vervanging Luchtreiniger: Oransi mod HEPA Luchtreiniger
Beste algemene luchtzuiveraar
Molekule Luchtreiniger
Molekule Luchtreiniger
MOLEKULE
Molekule Luchtreiniger
$799
KOPEN VAN ZOLA
Profs: PECO vernietigt vervuilende stoffen die 1000 keer kleiner zijn dan die in HEPA-tests.
Nadelen: Duur
Dit is de duurste luchtreiniger op de lijst, maar voor ernstige allergiepatiënten kan het een waardevolle investering zijn. In tegenstelling tot de meeste andere reinigers die HEPA-filters hebben die deeltjes uit de lucht halen, verwijdert de Molekule in feite de vervuilende stoffen in de binnenlucht en vernietigt deze vervolgens. Hij doet dit met behulp van een dubbel filtratiesysteem: eerst vangt de voorfilter grotere vervuilende stoffen op zoals huidschilfers en pollen; vervolgens reinigt de nanofilter de lucht met een proces dat foto-elektrische oxidatie (PECO) wordt genoemd, waarbij wordt beweerd dat deze vervuilende stoffen in de lucht 1.000 keer kleiner zijn dan die welke de gemiddelde luchtzuiveraar kan vernietigen.

De materialen die gebruikt zijn om de Molekule te maken zijn niet alleen functioneel; het ontwerp is strak en elegant, met een lederen handvatriem en een bewerkte aluminium behuizing.

Het is ook het vermelden waard dat het merk net een nieuw model heeft uitgebracht, de Air Pro, ontworpen voor extra grote ruimtes tot 1000 vierkante meter. Hij is momenteel beschikbaar voor pre-order en wordt medio oktober geleverd. Dus als u op zoek bent naar hetzelfde verfijnde ontwerp voor een grotere ruimte, dan is dat wellicht het model dat het waard is om in te investeren.

Door admin