Een luchtballonvlucht is een van de meest opwindende manieren om de spectaculaire vergezichten van de aarde van boven te bekijken. Het is een reis naar een vreemde nieuwe wereld die vol mysterie en betovering zit. Vanaf de bovenstaande aarde kunnen we dieren op de grond, bossen en woestijnen, steden en landschappen en zelfs piramides van zo’n grote hoogte zien. Om ballonvlucht te waarderen, is het belangrijk om te begrijpen hoe ze werken.

Opwindende teamactiviteit

Een luchtballonvlucht is over het algemeen langer dan een typische ballonvlucht, tot 80 ft (bij benadering). Een heteluchtballonvlucht is ook lichter dan lucht; Daarin ingesloten is meestal een gondel, of mand, die de verwarmde gassen binnenin. De mand wordt meestal ondersteund door een ventilator van achter de mand. Deze fans zijn verantwoordelijk voor het genereren van lift en het verplaatsen van de ballon op verschillende snelheden.

De snelste bekende ballonvaartuigen is de diamanten ballonnen, die op ongeveer negen mijl per uur reizen. Deze zijn gemaakt van nylon en gevuld met propaangas, en zijn uiterst betrouwbaar, met het enige probleem als weersomstandigheden. Diamanten heteluchtballonroutes zijn in de loop van de jaren stevig vastgelegd. Vanwege de komst van nieuwe technologieën, is ballonvaren niet zo betrouwbaar als het was.

Ballonvaren C-air , C-AIR Ballonvaart biedt kwaliteitsvolle ballonvluchten in België voor een unieke ervaring in de lucht. Laat je zintuigen tintelen door deze unieke ervaring in een hete luchtballon

Ballonnen kunnen op verschillende snelheden bewegen, afhankelijk van hun hoogte. Hoe hoger de ballonvliegen, de langzamere die het beweegt en de lagere de snelheid van afdaling. Omdat ze echter op zulke hoge hoogten reizen, vliegen ballonnen op meer dan de nominale snelheid bij aflopend. Er zijn tijden dat ballonnen uren per keer vliegen, een hoogte van honderden kilometers bereiken, maar aan het einde van de vlucht vertragen ze aanzienlijk en landen bijna veilig op dezelfde plek waar ze vandaan waren.

Chillen in de buitenlucht

Een hot-air ballon-vlucht die enkele uren duurt, is misschien de langste vlucht die over het land blijft. Het is de ultieme thrill-zoekers droomt en het is niet gemakkelijk te verslaan. Zelfs als je ervoor kiest om ballonvluchten moeilijker te maken door hoger en verder weg van de grond te gaan, is de reis nog steeds opwindend en de klim waard.

Zoals eerder vermeld, hangt de ballonprijs ook af van hoe hoog de ballon kan gaan. Als de piloot niet te veel brandstof wil verlopen om de ballon tot op een bepaalde hoogte te brengen, kan hij ervoor kiezen om de ventilator te foregeren en in meer dan één envelop te plaatsen. Dit kan de kosten van de ballon verhogen, maar verhoogt de kans op landing met succes. Ballonprijzen kunnen ook opgaan als de ballon in minder bevolkte plaatsen landen, maar als de piloot het veilig landt, zijn de kosten van het ticket verwaarloosbaar. Zodra de ballon landt, moeten alle passagiers en bemanning de kosten van de reis delen, ongeacht hoe ver weg het is.

Door admin