De bevolking wordt steeds ouder. De vergrijzing is grotendeels te verklaren door de sterfteontwikkeling. Mannen worden tegenwoordig gemiddeld 80 jaar en vrouwen 83 jaar. Om in te spelen op deze ontwikkeling wordt de markt steeds meer verrijkt met producten voor ouderen.

De aangeboden producten dienen meestal als hulpmiddel voor ouderen. Denk hierbij aan een rolstoel, rollator of tweedehands trapliften om ouderen gemakkelijk en probleemloos te vervoeren. Dat laatste product vond ik erg interessant klinken. Na meer onderzoek bleek dit een veelvoorkomend probleem te verhelpen. Meer weten? Lees snel verder.

Voordelen voor ouderen

Bij twijfel biedt internet als ideaal middel om meer informatie te verkrijgen over het betreffende product. Ik werd verrast door de voordelen van een traplift en besloot deze voordelen te delen om mogelijk anderen te helpen.

Een voor de hand liggend voordeel, maar eentje om niet over te slaan: de toenemende zelfstandigheid. Naarmate een persoon ouder wordt, wordt diegene al snel afhankelijk van anderen om hulp te krijgen bij bepaalde bewegingen of handelingen. Om de zelfstandigheid nog even binnen handbereik te houden, biedt de traplift als ideale oplossing. Zo is het mogelijk ouderen langer op zichzelf te laten wonen.

Daarnaast blijkt het lichaam fitter te blijven indien er een traplift aanwezig is in de woning. Doordat het betreffende persoon veilig en zonder veel inspanning naar boven vervoerd wordt, zal een uitputtingsslag worden voorkomen. Hierdoor kan een senior veilig naar boven ’s avonds en heelhuids weer naar beneden ’s ochtends.

Verder neemt de leefruimte voor de senior toe. Bij een beperkte hoeveelheid beweging kan een ouder persoon zich vaak niet meer dermate inspannen om de volgende verdieping te bereiken. Hierdoor wordt de omgeving genoodzaakt de leefomgeving te beperken tot de begane grond. Door de toevoeging van een traplift is het weer mogelijk de andere verdieping(en) in gebruik te stellen.

Tot slot is een traplift naar ieders wens aan te passen. Een traplift is te bevestigen op trappen met bochten van 45° en 90°, maar ook op zeer lange, rechte trappen. Tot slot zal een traplift weinig ruimte innemen door de inklapbare eigenschap.

 

Door admin