Het is van essentieel belang dat u uw veranda-ontwerp zorgvuldig hebt overwogen voordat u erin springt, anders zou u kunnen eindigen met iets dat u een aanzienlijk bedrag kost en waar u spijt van krijgt. De meeste veranda’s bevinden zich immers aan de voorkant van het huis (waar ze het meest zichtbaar zijn). Wij hebben enkele handige tips voor je op een rijtje gezet die het succes van je moderne veranda ontwerp verzekeren:

Kies de juiste plek

Er is niets zo vervelend als een aanbouw aan een veranda die eruitziet alsof deze achteraf is geplakt of niet in overeenstemming is met de rest van het pand. Hoewel dit misschien een goed idee lijkt, zou je versteld staan ​​van het aantal mensen dat gewoon niet nadenkt bij het maken van hun ontwerp. De achtertuin kan een voor de hand liggende locatie zijn, maar als je meer aan de zijkant of voorkant wilt gebruiken, ga er dan voor.

Ontwerp de lay-out

Vroeger werden Australische huizen gebouwd met een traditionele veranda die de hele buitenkant van het huis omhulde. Als je het geld en de ruimte hebt, houdt niets je tegen om vandaag iets soortgelijks te doen. Een goede manier om te beginnen is door alle beschikbare ruimte rond de buitenkant van uw huis op te meten; u moet dan beslissen hoeveel uw tuin u bereid bent te verliezen.veranda’s met gebogen daken

Zorg voor de nodige goedkeuring

Zoals bij elk bouwproject, moet uw veranda-ontwerp voldoen aan de bouwvoorschriften. U kunt hierover meer informatie krijgen door contact op te nemen met uw gemeente. Het is ook belangrijk op te merken dat de regelgeving per voorstad kan verschillen; alleen omdat iemand die je kent een gebouw dicht bij de grenslijn heeft gebouwd, wil nog niet zeggen dat jij hetzelfde mag doen.

Werk binnen het budget

Ongeacht het veranda-ontwerp dat u in gedachten heeft, u moet weten hoeveel geld u bereid bent te besteden aan het project voordat de bouw begint. Zorg er bij het uitwerken van uw budget voor dat u rekening houdt met elk klein detail – een handvol spijkers lijkt misschien geen grote uitgave, maar als u er honderden nodig heeft, zal het snel oplopen. Doe je onderzoek!

Kies kwaliteitsmaterialen

Veranda’s kunnen worden gebouwd met een breed scala aan verschillende materialen, dus het is belangrijk dat u goed nadenkt over welke het beste aan uw behoeften voldoet en uw woning aanvult. Hoewel hout een populaire keuze is, is het vatbaar voor rotten en zelfs kromtrekken als gevolg van blootstelling aan het weer; het moet goed worden behandeld om dit te voorkomen. We raden eigenlijk polycarbonaat en staal aan.

Uiteindelijk hangt het succes van uw veranda-ontwerp af van een goede planning. U had materialen van de hoogste kwaliteit op de markt kunnen kiezen, u aan uw budget kunnen houden, de nodige vergunningen kunnen krijgen, de beste locatie kunnen kiezen en een geschikte lay-out kunnen creëren, maar als u het project niet van begin tot einde hebt gepland, is het onwaarschijnlijk dat het zal werken goed. Besteed dus wat tijd aan het goed plannen van uw veranda en we weten zeker dat het goed komt.

Bent u van plan om een veranda, pergola, woonuitbreiding of een ander type uitbouw te plaatsen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Willems tuinkamers en veranda’s, want wij staan je graag met raad en daad bij!

Door admin