Glamping Biesbosch: Groene Camping In De Polder

Cultuur en kernen De Sint-Elisabethsvloed liet ook in cultureel opzicht zijn sporen na. De dorpen en landerijen maakten voor een groot deel plaats voor een gebied met een bijzondere vegetatie. Zo werd vanaf het begin geprofiteert van de biezen en rietvelden die op het ondergelopen goed gedijden. Al snel werden deze ook door de mens aangeplant.

Nationaal Park De Biesbosch is één van de grootste natuurgebieden van Nederland – sloepverhuur Biesbosch. Tevens is het één van de weinige overgebleven zoetwatergetijden gebieden in Europa en dat maakt De Biesbosch tot een uniek gebied. De Biesbosch werd gevormd door water, natuur en mensenhanden. Tot de jaren ’70 verdienden talloze griendhakkers, rietsnijders, biezenvlechters, jagers, vissers en landbouwers hun brood in dit gebied.

Recreatie Overnachten – Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch is een zoetwatergetijdengebied. Daar zijn er maar een paar van in de wereld. In de Biesbosch is dus sprake van eb en vloed, uniek in een zoetwatergebied. En al 600 jaar lang vormen de getijden dit landschap van water, rietlanden en kreken. Hier voelt niet alleen de bever zich thuis, maar het gebied is ook in trek bij veel soorten vogels.

Hieronder kan je twee informatieboekjes downloaden. Let op: de bestanden zijn vrij groot, dus het duurt waarschijnlijk even voordat ze openen. Download: Bevers in de Biesbosch Download: Informatieboekje over bevers in de Biesbosch Download: De Biesbosch – Informatiepakket Download: Informatieboekje over de Biesbosch in het algemeen Heb je nog meer informatie nodig? Op deze website lees je heel veel algemene informatie over De Biesbosch. Bureau à louer Bruxelles

Campings In En Rond De Biesbosch – Kampeerkaart

Het is een heel mooi natuur gebied. Recreatie in De Biesbosch Natuurlijk is er ook veel te doen in De Biesbosch, je kunt er wandelen en nog veel meer! Je kunt er ook dieren spotten. In De Biesbosch komt de bever voor. De bever komt nu steeds vaker voor in De Biesbosch.

Je moet de Biesbosch bijvoorbeeld onderhouden. Ook wordt er veel aan recreatie gedaan (in het hoofdstuk wat is de Biesbosch op bladzijde 4 staat een heel stukje informatie over de recreatie in de Biesbosch). Ook zijn er boswachters in de Biesbosch. De boswachter moet bijvoorbeeld als er een boom is om gewaaid zorgen dat de boom weg wordt gehaald zodat de mensen weer over het pad kunnen lopen.

Varen In De Natuur – Biesbosch

Vogels: met eindeloos veel (bijzondere) vogels valt er voor de vogelfotograaf veel te fotograferen. Neem wel een flinke telelens mee. Wildlife: bevers vormen in de schemerperiode een leuke uitdaging. Bever. Fotograaf: Marcel van Balkom Beste plekken Met stip de Noordwaard, dit jonge gebied is recent teruggegeven aan de natuur en is daardoor volop in ontwikkeling.

Met name voor de kinderen zijn deze bevertochten een echte aanrader bij een bezoek aan de Biesbosch. Echter zijn er ook verschillende speelparken in de omgeving van de Biesbosch waar de kids hun energie kwijt kunnen. In dit beschermd natuurgebied kan men ook vogels spotten of sportvissen. Vogelliefhebbers pak je verrekijker maar bij! Let op: indien je wilt sportvissen in de Biesbosch, moet je over een vispas van Sprotvisserij Nederland beschikken.

Door admin